CUTI-CUTI DI KHG PART 2

Lokasi : Sg Peroh

Masa : 0645

Pikat : BBN9

Hari ini kononya nak pi repeat sora kaso yg belasah pikat semalam lah, tp bawak bbn9 saja, anggap lah pi ngajo jauh sikit, rasanya nie la pengalaman main jauh buat BBN9, bunyi tk bunyi tawakkal saja la, sampai di lokasi, ada orang ambik buah sawit la pulak, bh target pun tk tau ke mana. So ambik keputusan ronda2 lah kawasan berdekatan. Short to the point,

Laman ke 2

Kedengaran sora kaso dok perp je, jadi pasanglah BBN9, Nampak bh lintas agaknya, memulakan kerja, tp biasalah bunyi macam BB, lebih kurang dekat 10 minit, sampailah sora kaso ke anggar, BB perap, perap, seketul2 je, hampir 5 minit, terjun jugalah, nguku ke BB, baru 3 round nguku dah settle, game over. BH ke-5 BBN9 tapau.

Gambarnya :

Videonya (low quality) :

video

Sekian..


Cuti-cuti ke KHG

Lokasi : Sg peroh

Masa : 0645

Pikat : L

Hari dah set nak ke kahang, bukan apa dah hampir setahun tak ke sini..bergerak awal pagi..meredah kabus pagi..kelihatan jalan ke sana basah seperti hujan di malam tadi..mungkin bh pun kesejukkan agaknya..sepanjang jalan menuju ke laman target..ada juga bh turun makan..berhenti dengar kot2 ada yang nyani..senyap sunyi..so teruskan lagi perjalanan yang memakan masa hampir 20 minit..jalan pun agak licin..becak.Akhirnya sampailah di lokasi..ada juga bh nyanyi di sini..so ada sekor sora leh tahan..isi tak tau lah..cubalah tengok..tk nak datang juga himpit agak2 3 pokok sawit..bh terus berdeguk lg..pikat tekan tekan..bh senyap..pikat tekan rapat..kelibat bh lom kelihatan lg..terlindung pokok sawit agaknya..tungu punya tunggu..terjun juga..inilah hasilnya.

Laman ke2..pikat kena belasah kaw2.pikat pun belom betul2 fit lg.kemas2 balik lah.

sekian..


SEPAGI DI PT RAJA

LOKASI : PT RAJA

MASA : 0700

PIKAT : L

Sehari sebelumnya dah set dengan saudara Najib dr Skudai nak melaman di PT RAJA. Jadi pukul 0715 jumpalah semuanya di  7E PT RAJA. Kemudian bergerak ke rumah Otai yusof. Terima kasih kerana memnjamkan kenderaan tunggangan iaitu moto. Kemudian terus bergerak ke lokasi bersama saudara Najib, Wak dan Jimy. Jimy yang selalu turun ke sini sebagai guider. Dipendekkan cerita inilah hasil untuk hari ini.

Laman 2 :


Laman 3 :

Sekian..


LEWAT PTG

LOKASI : LDG UNIJAYA

MASA : 1600

PIKAT : L

Bergerak dari rumah pukul 4 ptg..cuaca masih panas tetapi awan mendung sudah mula berarak.

Misi tetap diteruskan walaupun angin bertipu kencang..dipendekkan cerita. Laman ke3..sora sedang dok keja tarik guk jer..pikat jalankan tugas seadanya..tk juga sampai sora sedang nie. Yang datang sora kaso rendah..game boleh tahan..hampir sejam berkasi barulah terjun laman..nguku nguku..dah aptuk racik, game over.


Sekian.. 



MENDUNG JE

LOKASI:LDG BKT BDAK

MASA:1500

PIKAT:L

Cuaca hari ini pada mulanya panas kemudian bertukar mendung disertakan angin bertiup..dalam hati dah set petang ne nak main ulu remis/bkt bdak.Sampai di ulu remis bh sunyi jer..bergerak lah ke bkt bdak.Puas juga pusing sana sini..baru la kedengaran bh dok bergasak..sora sedap juga telinga mendengarnya..pasanglah pikat..lama juga menungggu tp bh tak nak rapat. So ubah lah laman..tak sampai 5 minit sampai anggar..nampak tk senang duduk..pindah pelepah sana sini..terjun juga…lega..bh nguku 3 round game over.

Inilah gambarnya:



sekian..


Separuh Hari Di Batu Pahat

Lokasi:Batu Pahat

Masa : 0800 am

Pikat : L

Bergerak ke BP pukul 7 pagi..sampai di lokasi lebih kurang pukul 0800. Cuaca pagi yg mendung cukup sejuk .Bh pastu kesejukkan kerana hujan baru saja berhenti. Laman kedua baru la tapau..bh sora sedang.. bh datang kuar angguk anggar leh tahan, 4,5 round jugak baru terjun laman, nguku 2 round dah game over.

Sekian, saja.


Warm up L

Lokasi : Ldg Elaise

Masa:1745

Pikat:L

Musim mikat pun dah sampai hujung tahun dah..cuaca pun tak menentu..tapi aktiviti yang cukup menarik ini diteruskan jua. Dipendekkan cerita pukul 5.30 dah gerak ke laman bersama L. Tahun 2011 L baru turun kali ke3 atas faktor2 kesihatan. Setelah puas meronda baru la jumpa laman yg bh agak meriah..terus pasang racik dan L..lama juga L termenung..akhirnya tk tahan dengar bh bising..mulalah..perap..perap..perap..BH pun sampai..pindah anggar..nguku seround..terus terjun..angguk 4 round..game over..kemas racik..terus balik.



 

Sekian.